Vágólapra másolva!
Saját lakásában törtek rá ismeretlenek egy 78 éves, XV. kerületi önkormányzati képviselőre, akit bántalmaztak és kiraboltak. Az idős MSZMP-s képviselő sérülései nem súlyosak, de annyira megviselték a történtek, hogy nem tud részt venni a következő testületi ülésen.
Vágólapra másolva!

Megverték és kirabolták péntekre virradó éjszaka a XV. kerületi képviselő-testület egyik tagját - közölte az MTI-bel Hajdu László, a kerület MSZP-s polgármestere. A Pázmány Péter utca egyik családi házában egyedül élő 78 éves Csaba Elemérre több ismeretlen férfi tört rá. Miután berúgták az ajtót, pénzt követeltek, majd durván bántalmazták az idős férfit - mondta Hajdu. A rablók az MTI értesülése szerint mintegy 140 ezer forintot zsákmányoltak.

A polgármester közölte: a képviselő sérülései szerencsére nem súlyosak, ám a támadás lelkileg rendkívül megviselte a férfit, aki várhatóan nem is vesz majd részt a testület következő ülésén. A kerület vezetése minden szükséges segítséget megad a kirabolt képviselőnek - mondta Hajdu, aki szégyenteljes cselekedetnek minősítette az idős ember megtámadását és kifosztását, ami - mint megjegyezte - sajnos nem egyedi eset.

Az 1931-ben született Csaba Elemér az egyetlen MSZMP-s (Magyar Szocialista Munkáspárt) önkormányzati képviselő a fővárosban, és 1990 óta folyamatosan tagja a XV. kerületi képviselő-testületnek. A rablás ügyében a XV. kerületi rendőrkapitányság indított nyomozást.