Csak a sportpályán demonstrálhat a Magyar Gárda Ivánban

2009.01.26. 19:18

Nem tarthatja meg szombatra tervezett felvonulását a Magyar Gárda a Győr-Moson-Sopron megyei Iván utcáin, mert akadályozná a forgalmat - határozott a megyei rendőrség. A gárdisták rendezvényükhöz kénytelenek lesznek beérni a település sportpályájával.

Nem engedélyezte a Magyar Gárda szombatra tervezett felvonulását a rendőrség a Győr-Moson-Sopron megyei Ivánban. Farkas Gábor alezredes, soproni rendőrkapitány szerint ugyanis a közlekedést a felvonulók akadályoznák, alternatív útvonal pedig nem biztosítható a településen közlekedők számára.

A demonstrációt a gárda másik helyszínen, az iváni sportpályán megtarthatja. A szervezet egyébként néhány napja a településen már tartott fórumot és tagtoborzót, amelyen a helyi polgármester szerint kétszáznál többen vettek részt a faluból és a környékről.

Linter Tibor, az 1400 lakosú település polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: sok a feszültség a faluban, Karácsony táján elharapóztak a betöréses lopások, sőt egy házat is felgyújtottak ismeretlenek. A falu vezetője ugyanakkor úgy látja, a Magyar Gárda az akcióival nem old meg semmit. Megítélése szerint a községben élőknek kell megoldást találni a problémákra, hogy ne fokozódjanak a feszültségek és a további atrocitásoknak elejét tudják venni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK