Századvég-Forsense: 58 százalék menne el szavazni

Vágólapra másolva!
A Fidesz támogatottsága 24, az MSZP-é pedig 15 százalék az összes megkérdezett körében - derül ki a Századvég és a Forsense által készített januári közvélemény-kutatásból. A megkérdezettek 58 százaléka mondja biztosra, hogy elmenne szavazni, ha a hét végén országgyűlési választásokat rendeznének.
Vágólapra másolva!

Az összes megkérdezett körében a Fidesz támogatottsága 24, az MSZP-é 15, az SZDSZ-é és az MDF-é pedig 1-1 százalék - derül ki a Századvég és a Forsense által készített januári közvélemény-kutatásból.

Az összes többi párt együttes támogatottsága továbbra is 3 százalék, ezen belül egyedül a Jobbik ér el 1 százalékot. A biztos szavazó pártválasztókon belül továbbra is jelentős a Fidesz előnye. A biztos szavazó pártválasztók 55 százaléka voksolna most vasárnap a legnagyobb ellenzéki pártra és 32 százalék az MSZP-re.

Jelenleg a megkérdezettek 40 százaléka támogatná a kormány távozását és 39 százalék támogatná a jelenlegi kormány hatalmon maradását. A bizonytalanok körében a kormány maradására szavazók aránya valamivel nagyobb - 37 százalék -, mint a távozást sürgetők - 33 százalék - aránya.

A felmérés szerint decemberhez képest gyakorlatilag nem változott a választási részvételi hajlandóság januárban. A megkérdezettek 58 százaléka mondja biztosra, hogy elmenne szavazni, ha a hét végén országgyűlési választásokat rendeznének.