Még mindig ég a győri hulladékfeldolgozó

Vágólapra másolva!
Csütörtök délben is folytatódott a győri hulladékfeldolgozóban keletkezett tűz oltása, amely szerda éjjel ütött ki az üzemcsarnokban. Személyi sérülés nem történt, a levegőbe került égéstermékek a lakosságot nem veszélyeztetik. A tűzoltók várhatóan csütörtök este végeznek az oltási munkákkal.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délben tucatnyi tűzoltó dolgozott még a győri ipartelepen a műanyag hulladékokat feldolgozó Bühl Hungaria üzemcsarnokában, ahol szerda este az ott tárolt műanyaghulladék kapott lángra. Az oltás várhatóan csütörtök estig tart majd.

Szerda késő este ötös fokozatú riasztással vonultak ki az 1500-2000 négyzetméteres üzemcsarnokhoz a tűzoltók. Tolnai László őrnagy, a győri tűzoltóság helyszínen tartózkodó munkatársa az [origo]-nak azt mondta, nehezíti az oltást, hogy beomlott az épület tetőszerkezete, amelynek során nagy betonelemek zuhantak rá az égő műanyagra. Mint mondta, a tűz már nem terjedhet tovább, az épület statikai állapota viszont nagyon bizonytalanná vált, ezért órákon át eltarthat a munka, és az sem kizárt, hogy csak csütörtök estére fejezik be az oltást.

A tűz okát még vizsgálják. Személyi sérülés nem történt, de Szüts György alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az [origo]-nak azt mondta, szerda este egy füsttel telt irodából a mentősök kihoztak egy férfit, akit a mentőautóhoz kísértek.

A katasztrófavédelem vizsgálatai alapján a levegőbe került veszélyes anyag koncentrációja nem volt olyan magas, ami veszélyeztetné a lakosságot. Szüts György szerint a becsült kár mintegy 400 millió forint, egy épületszárny teljesen tönkrement, a benne lévő darálógép, és a többi munkaeszköz is leégett.