Kamionok akadtak el a somogyi hóesésben

2009.01.29. 13:02

Kamionok akadtak el, busz csúszott árokba, autók ütköztek össze csütörtökön a hóesésben Somogy megyében - közölte a közútkezelő, a rendőrség és a katasztrófavédelem. A baleseteknek könnyebb sérültjei vannak. A 86-os főutat is keresztbe fordult kamionok torlaszolják el Beled és Répcelak közt.

Somogyban szerda este kezdődött, és azóta folyamatos a havazás. A megyében 30-40 munkagép takarítja az utakat, amelyek hókásásak, latyakosak, de mindenhol járhatóak a fő-és mellékútvonalak, nagyobb fennakadás nem volt - mondta a Magyar Közút Kht. ügyeletese, Kasznár Tibor.

Csütörtökön reggel viszont több kamion is elakadt a 67-es úton Somogyaszaló és Kaposvár között a desedai emelkedőn. A járművek a meglehetősen rossz állapotú gumik miatt nem jutottak fel a síkos szakaszon - közölte Kasznár.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese szerint Szentbalázs és Gödre között megcsúszott és az úton keresztbe fordult egy kamion, teljesen elzárta az utat. A műszaki mentéshez a kaposvári tűzoltók vonultak ki, visszaemelték az útra a járművet. A tűzoltók délelőtt öt kamion műszaki mentésében vettek részt.

Kamionok fordultak keresztbe csütörtökön a 86-os főúton is Beled és Répcelak között. Személyi sérülés nem történt, de a járművek eltorlaszolják az utat, emiatt a közlekedés leállt, a rendőrség tereli a forgalmat - közölte Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Az utak Csorna térségében jegesek, jégbordások, a megye főútjai máshol latyakosak, a mellékutak havasak, de járhatóak - közölték a Magyar Közút Kht. regionális főmérnökségének ügyeletén. A hó vastagsága átlagosan öt centiméter, a hótolók, sószórók folyamatosan dolgoznak.
   
Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról számolt be, hogy reggel óta több bejelentés érkezett árokba csúszott járművekről, koccanásokról.  Somogyvámos és Kaposvár között egy busz csúszott árokba, a balesetben senki sem sérült meg. Kaposmérő és Kaposvár között a benzinkútnál egy busz az árokba lökött egy személyautót, a kocsi utasai könnyebben megsérültek. Szentbalázsnál két személygépkocsi ütközött össze, az utasok könnyebb sérüléseket szenvedtek. 
       
Az éjszakai havazás főként Kaposvár környékén okozott fennakadásokat a buszközlekedésben. A Kapos Volán Zrt. néhány járata késett, és volt, amelyet nem is indítottak el. A távolsági járatok menetrend szerint közlekedtek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK