Tűz ütött ki egy győri hulladékfeldolgozóban

Vágólapra másolva!
Lángokban áll egy győri hulladékfeldolgozó üzemcsarnoka. A nagy területen lángoló műanyaghulladékhoz ötös fokozatú riasztással vonultak ki a tűzoltók, később azonban csökkentették a készültségi szintet. Személyi sérülés nem történt, a tűz a lakosságot nem fenyegette, de a hulladékfeldolgozó tetőszerkezete beomlott a langok miatt.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki szerda késő este a győri ipartelepen a műanyag hulladékokat feldolgozó Bühl Hungaria üzemcsarnokában - tájékoztatott Hullámos László ezredes, a győri tűzoltóság parancsnoka. A tűzben személyi sérülés nem történt. A tűzoltóság szerint a mintegy 1500-2000 négyzetméteres csarnokban az ott tárolt műanyag kapott lángra. A tűz következtében a tetőszerkezet is beomlott.

A tűzoltók egy embert kimentettek az épületből. Ötös - kiemelt - fokozatú riasztást rendeltek el, a tűz oltására a Veszprém és a Komárom megyei tűzoltóságokat is riasztották. A tűzoltók egy embert kimentettek az épületből. A kiérkező egységek a tüzet éjfél tájban körülhatárolták, így nem vált a csarnok egész területe a lángok martalékává. A kiemelt, ötös fokozatú riasztást kettesre csökkentették, és a Veszprém és Komárom megyéből érkezett tűzoltók csütörtök reggel öt óra tájban elvonultak.

Az oltás azonban csütörtök reggel is tart - tájékoztatta az MTI-t Hullámos László ezredes, a győri tűzoltóság parancsnoka. A kárt 400 millió forintra becsülik - közölte Szüts György alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Hangsúlyozta: a tűz a lakosságot nem veszélyeztette, mert nincs lakónegyed a közelben.