Eltemették a csepeli kettős gyilkosság áldozatait

Vágólapra másolva!
Mintegy kétszázan vettek végső búcsút pénteken a csepeli kettős gyilkosság áldozataitól. Takács Józsefet és Papp Lászlót január 7-én este gyilkolták meg, a két gyanúsított előzetes letartóztatásban van. A gyanú szerint egy sikkasztási ügy áll a bűncselekmény háttérében, de a nyomozás még folyamatban van.
Vágólapra másolva!

Péntek délután eltemették a csepeli kettős gyilkosság áldozatait, Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetőjét és Papp Lászlót, az iskola igazgatóhelyettesét. A temetésen mintegy kétszázan vettek végső búcsút az áldozatoktól, köztük a csepeli önkormányzat tisztségviselői, az iskola több diákja és helyi lakosok.

Takács Józsefet és Papp Lászlót január 7-én este gyilkolták meg a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe, a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort. Január 9-én a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte mindkettejük előzetes letartóztatását.

Deme Gábort társtettesként, K. Tamást pedig tettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség. Mindkettőjüket sikkasztás gyanúja miatt bocsátották el az iskolából a gyilkosság napján, és a rendőrség szerint ez szolgálhatott indítékul a kettős emberölés elkövetésére. A rendőrség szerint a brutális, kivégzésszerű bűncselekmény hátterében munkahelyi konfliktus áll.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) két szálon nyomoz: a gyilkosság és az alapítványnál elkövetett sikkasztás ügyében is vizsgálódnak. A BRFK pénteken úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a sikkasztás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytatnak büntetőeljárást. Jelenleg tanúk kihallgatása, valamint a korábban lefoglalt iratok vizsgálata folyik igazságügyi pénzügyi szakértő bevonásával.