Fenyegető küldeményt kapott egy MSZP-s képviselő

Vágólapra másolva!
"Mocskos - zsidó - gyilkos, halál rád" - ezt írták egy táskára, amelyet Suchman Tamás MSZP-s képviselőnek küldtek ismeretlenek. A táskában egy vezetékkel átkötött tégla lapult egy fémcsővel, a tárgyak bombát imitáltak. A helyszínelés még tart a képviselő marcali irodájánál, ahová a küldemény érkezett.
Vágólapra másolva!

Fenyegető feliratú küldeményt raktak Suchman Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő marcali irodája elé. Suchman szerint az irodavezető talált rá az ajtó előtt egy telefirkált táskát és koszorút tartalmazó küldeményre, amelyet gyanútlanul bevitt az irodába. Suchman Tamás késő délután értesült a küldeményről, ezután rendőrségi bejelentést tett.

A fekete szalagos tobozkoszorú alatt egy régi munkástáskában vezetékkel átkötött tégla lapult fémcsővel. Suchman Tamás szerint a bombaimitáció és a táskára írt szöveg "SCHMUTCING = Dávid-csillag = MORD, TOD IHR DRAUF" (mocskos = zsidó = gyilkos, halál rád) a horogkereszttel újfasiszta fenyegetést jelenthet hibás németséggel. A képviselő azt mondta, ő származását és vallását sosem tagadta, és pályafutása alatt nem ez az első fenyegetés, amelyet kapott, de sosem hagyta magát megfélemlíteni.

Miután a Somogy megyi rendőrség bejelentést kapott a gyanús csomagról, lezárta az MSZP-iroda környékét. Budapestről érkezett a helyszínre tűzszerész, aki megállapította, hogy nem bomba, hanem bombaimitáció volt a táskában. A lezárást ezután megszüntették, de a helyszíni szemle még tart - közölte a rendőrség.