Az orvos engedélye bánhatja az agyvérzésnek nézett késelést

Vágólapra másolva!
Kedden indított vizsgálatot a pécsi kistérségi tisztifőorvos annak a háziorvosnak az ügyében, aki a rendőrség szerint 15 késszúrást agyvérzésnek nézett. Ha kiderül, hogy az orvos mulasztott, akkor akár az engedélyét is bevonhatják.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indított kedden a rendőrség kezdeményezésére a pécsi kistérségi tisztifőorvos az ellen a háziorvos ellen, aki azt állapította meg, hogy egy idős nő agyvérzésben halt meg, de másnap kiderült, hogy valójában leszúrták. A január közepén történt esetet a szakfőorvosok vizsgálják - mondta az [origo]-nak Török Katalin kistérségi tisztifőorvos, aki szerint, ha bebizonyosodik az orvos mulasztása, szankcióval sújthatják. Ez a figyelmeztetéstől egészen a működési engedély bevonásáig terjedhet. A vizsgálat leghamarabb a jövő hét végére fejeződhet be.

A rendőrök szerint a háziorvos komoly szakmai mulasztást követett el, amelyért büntetőjogilag nem vonható felelősségre, de etikailag igen, ezért kezdeményeztek tisztiorvosi, illetve jegyzői vizsgálatot.

Az orvos tévedésére akkor derült fény, amikor a Baranya Megyei Kórház patológusa elé került az elhunyt nő. A patológus 15 késszúrást talált az elhunyt hátán. A rendőrség szerint az orvos a nyomozást is nehezítette tévedésével. A gyilkosság miatt indult nyomozás még tart, a tettest egyelőre nem találták meg - tudta meg az [origo] hétfőn este a Baranya megyei rendőrségtől.