Gyerekek raboltak ki egy kocsmából hazafelé tartó részeget

2009.02.04. 12:19

A kocsmában kifigyelt, majd később az utcán kirabolt egy ittas férfit egy testvérpár Besenyődön. A 13 éves fiú és bátyja elvették a részeg pénzét, és összerugdosták. A rendőrség hamar elfogta őket, de életkora miatt a fiatalabb testvér nem büntethető.

Egy 13, illetve 15 éves fiú testvérpár rabolt ki egy ittas férfit Besenyődön az utcán - közölte szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A két fiú még kedden éjszaka betért a település egyik kocsmájába, ahol az apjuk tartózkodott, s ekkor figyeltek fel a 40 éves ittas férfira, akit követtek távozása után. A rendőrség szerint a fiúk úgy gondolták, a férfi elég ittas ahhoz, hogy később ne emlékezzen megtámadására, amelyet elterveztek. Kerékpárjáról a fiatalabb gyermek leborította a férfit, akit bátyjával együtt megrugdostak, a zsebéből pedig elvették az aznap kézhez kapott segélyből az italozás után megmaradt húszezer forintot.

A megtámadott férfi könnyű sérüléseket szenvedett; a baktalórántházi rendőrőrs munkatársai pedig hamar elfogták a fiúkat. A 15 éves fiú ellen rablás megalapozott gyanújával indult eljárás, míg öccsét életkora miatt tanúként hallgatták ki. A bűncselekményről a rendőrség értesítette a gyámhivatalt és a gyermekjóléti szolgálatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK