Óbudán fogták el az angol kincstár kifosztóját

Vágólapra másolva!
Egy óbudai vendéglátóhelyen fogták el azt a magyar-újzélandi állampolgárságú férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 83 milliárd forintnak megfelelő fonttal károsította meg az angol kincstárat. Az adócsalással gyanúsított férfit Magyarország 10 napon belül kiadja az angol hatóságoknak.
Vágólapra másolva!

Budapesten fogták el azt az 59 éves magyar-újzélandi állampolgárságú férfit, akit a hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy 250 millió angol fonttal - körülbelül 83 milliárd forinttal - károsította meg az angol kincstárat - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai - a spanyol hatóságok felkérése és információi alapján - még kedden, egy óbudai vendéglátóhelyen fogták el a férfit. A gyanú szerint Dennis H. a londoni székhelyű angol kincstárat 2001 és 2003 között körülbelül 250 millió angol fonttal károsította meg.

Az elfogott férfi jelenleg kiadatási őrizetben van, kiadatásáról a Fővárosi Bíróság dönt majd. Az NNI-nél nem kívántak többet elárulni az ügyről.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI-nek csütörtök délután azt mondta: a Fővárosi Bíróság döntött az adócsalás miatt keresett férfi kiadatásáról. Ez alapján 10 napon belül az angol hatóságoknak kiadja Magyarország a férfit