30 kórház korlátozza a látogatást influenza miatt

Vágólapra másolva!
Harminc kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. Négy kórházat egyáltalán, a többi esetében egyes osztályokat nem lehet látogatni, főként az ország középső részén.
Vágólapra másolva!

Eddig harminc kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. A legtöbb ilyen intézmény a közép-magyarországi régióban található. A járvány által érintett kórházak listáját az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) tette közzé honlapján.

Teljes a látogatási tilalom a Pest megyei Flór Ferenc és a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban, valamint a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjában.

A részleges látogatási tilalmat elsősorban szülészeti, csecsemő- és újszülött-, intenzív, transzplantációs, hematológiai és onkológiai osztályokon, továbbá a koraszülött intenzív centrumokban rendeltek el. A kórházigazgatók ezen kívül saját hatáskörben - a helyi megbetegedési helyzet függvényében - más osztályokon is elrendelhetnek látogatási tilalmat.

A szakemberek arra számítanak, hogy a következő napokban tovább nő az influenzás betegek száma Magyarországon.