Lapátokkal támadt 20-30 ember egy járőrkocsira Hevesen

Vágólapra másolva!
Lapátokkal, botokkal hadonásztak egy járőrkocsi körül 20-30-an Hevesen a Dankó Pista utcában. A rendőröket eredetileg egy tömegverekedéshez hívták ki, de az összegyűlt társaság végül nekik esett, mert korábban rajtuk kerestek egy körözött férfit. A rendőröknek erősítést kellett hívniuk, végül nyolc embert vettek őrizetbe, és meglett a keresett férfi is.
Vágólapra másolva!

Rendőrökre támadt egy húsz-harminc fős csoport szombaton Hevesben. A rendőrjárőrt egy tömegverekedéshez hívták ki telefonon a Dankó Pista utcába. A helyszínre érkező járőrkocsit azonban körbevette a tömeg, majd egy néhány nappal korábbi intézkedés miatt kérdőre vonták a rendőröket, akik korábban egy körözött személyt kerestek a környéken.

A támadók botokkal és kerti szerszámokkal felszerelve körbevették a rendőrautót, és életveszélyesen megfenyegették a bent ülőket, öklükkel verték a járművet, és lapáttal is hadonásztak a körülötte. A rendőrök segítséget kértek, majd kollégáik segítségével fogták el a támadásban közvetlenül résztvevőket.

Összesen 9 támadó ellen indult eljárás, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt. Nyolcukat őrizetbe is vették. A kilencedik támadót, egy idős asszonyt, egészségi állapota miatt szabadlábon hagyták. A társaságból a korábban keresett körözött férfi is előkerült, akit letöltendő börtönbüntetés miatt kerestek. A Heves városi rendőrkapitány - a törvényben biztosított jogkörénél fogva - fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el a területen, a közbiztonság megerősítése érdekében.