Szent-Iványi István vezeti az SZDSZ EP-listáját

Vágólapra másolva!
Szent-Iványi István, Béki Gabriella és Demszky Gábor vezeti az SZDSZ listáját az európai parlamenti választásokon - jelentették be a párt vezetői. A szombati sajtótájékoztatón Fodor Gábor pártelnök közölte: kampányukat a liberális értékekre fogják alapozni, amelyek láthatóan meggyengültek Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Szent-Iványi István, az SZDSZ országos tanácsának elnöke vezeti a párt listáját az idei európai parlamenti (EP) választásokon - jelentette be Fodor Gábor, a párt elnöke a testület szombati, budapesti ülését követően. Szent-Iványi István korábban a párt ügyvivő testülete jelölte az EP-lista első helyére.

A jelenleg is EP-képviselőként dolgozó Szent-Iványi István mellett a lista további négy helyéről döntött a tanács. Az SZDSZ EP- listájának további helyeire Béki Gabriella parlamenti képviselőt, Demszky Gábor budapesti főpolgármestert, Mohácsi Viktória EP-képviselőt, és Konrád György írót jelölték.

Fodor Gábor közölte: Konrád György szereplése szimbolikus, de a többiek, ha úgy alakul a helyzet, vállalják a brüsszeli munkát. A lista további helyeiről a párt ügyvivői testülete fog dönteni - mondta Fodor, aki az SZDSZ politikai üzenetét bemutató "Van-e 200.001 szabad demokrata szavazó?" feliratú plakát előtt tartotta sajtótájékoztatóját.

A politikus azt mondta, a kampányban a fő hangsúlyt a liberális értékekre kívánják helyezni. Megjegyezte: látható, hogy ezek az értékek az utóbbi időben meggyengültek Magyarországon, nő az egymás iránti ellenségeskedés, a rasszizmus, a gyűlöletkeltés, de az SZDSZ ezekkel szemben foglal állást.

Forrás: MTI

A párt országos tanácsa arról is döntött, hogy a következő, március 14-i ülésén az SZDSZ romastratégiájával fog foglalkozni, amit Szent-Iványi István a magyar társadalom egyik legsürgetőbb kérdésének nevezett. A politikus kérdésre válaszolva közölte, nem mérlegelik azt az eshetőséget, hogy egyetlen képviselőjelöltet sem tudnak kijuttatni Brüsszelbe, de ha ez a "hipotetikus eset áll elő" az nehézzé tenné számukra a további hazai politizálást is.