Gyurcsány: a legkeményebben kell fellépni a Cozma-ügyben

Vágólapra másolva!
Marian Cozma meggyilkolása még tovább szíthatja az előítéleteket - írta blogjában Gyurcsány Ferenc kormányfő, aki szerint a leghatározottabban kell fellépni az erőszak ellen, különben kezelhetetlen társadalmi jelenségek jönnek létre. Gyurcsány szerint a rendőrség gyors volt és eredményes.
Vágólapra másolva!

"Addig kell cselekedni, amíg lehet, nem megvárni, hogy az előítéletekből és az önbíráskodásra késztetésből kezelhetetlen társadalmi jelenségek sűrűsödjenek össze" - reagált blogjában a vasárnap hajnali veszprémi gyilkosságra Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő szerint "az önmagában is szörnyű tett" még súlyosabb következményekkel jár, mert az áldozat egy ismert sportoló, az elkövetők pedig romák, ami még tovább szítja az előítéleteket.

Gyurcsány szerint egyre fogy "a nyugodt, elemző szavak magyarázó ereje", miközben növekednek az indulatok. Ahol pedig megjelenik az indulat, ott vége a nyugodt számvetésnek - írja a kormányfő, aki szerint "hősök és bűnbakok, áldozatok és romlott bűnözők vannak együtt ebben a tragikus képben". Azt írja, a leghatározottabban kell fellépni az erőszak ellen, "szinte bármi áron", mielőtt még kezelhetetlen társadalmi jelenségek jönnének létre.

"A bűnre nem mentség, ha valaki a társadalom egyik vagy másik szegletéhez, csoportjához tartozik" - jelentette ki Gyurcsány, aki szerint a rendőrség gyors volt és eredményes, hiszen a gyanúsítottak közül kettőt elfogtak, egyet pedig keresnek. "Nekünk a bűnt egyenlő mércével kell mérni, és ha kell, a legkeményebben fellépni ellene, és úgy látom, hogy most kell" - írja blogjában a miniszterelnök.