Felülvizsgálná az MSZP a standolás új szabályait

Vágólapra másolva!
Átgondolja az MSZP a standolás február elsején bevezetett szabályait - az MTI információi szerint erre jutottak a párt informális hétfői frakcióülésén. Szóba került a kisebb parlament is, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök pedig "kemény bejelentéseket" ígért, konkrétumok nélkül.
Vágólapra másolva!

Felülvizsgálná az MSZP-frakció a standolás és a 250 ezer forint felett kötelező banki átutalás február 1-jén hatályba lépett szabályait - tudta meg az MTI hétfőn, az MSZP-frakció informális ülése. A frakció tagjaitól származó információk szerint ezeknek a kérdéseknek a vizsgálatára munkacsoport jön létre. Az ülést azért hívták össze, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ismertesse közjogi javaslatait.

Az MTI úgy tudja, hogy a kormányfő bejelentette: az egyre gyakoribb erőszakos cselekményekről tárgyal szerdai ülésén a kormány, ahová várhatóan meghívják az országos rendőrfőkapitányt is. Arról is beszélt, hogy lesznek kemény bejelentések, de részletekbe állítólag a frakciótagok kérdései ellenére sem bocsátkozott. Szó volt a kisebb parlamentről, a választójogi törvényről, illetve az önkormányzati reformról, ezekről részletes javaslatot két munkacsoport fog kidolgozni.

Január elején nyújtotta be Ujhelyi István, az MSZP alelnöke a standolás eltörlését kezdeményező javaslatát. A fideszes Szatmáry Kristóf és Pelczné Gáll Ildikó később szintén benyújtott egy előterjesztést, amelyben a standolást, valamint a házipénztár, és a 250 ezer forint felett kötelező banki átutalással való fizetés szabályainak eltörlését kezdeményezte.