Vágólapra másolva!
A pécsi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetőjét jelöli a Fidesz városi szervezetének elnöksége polgármesternek. A baranyai megyeszékhelyen Tasnádi Péter halála miatt kell időközi polgármester-választást tartani. Az MSZP még nem döntött a jelöltjéről, a legesélyesebb azonban Szili Katalin házelnök.
Vágólapra másolva!

Páva Zsoltot, a pécsi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetőjét kérte fel a baranyai megyeszékhely polgármesterjelöltjének a Fidesz városi szervezetének elnöksége. A végleges döntést február 24-én a párt pécsi csoportja hozza meg - közölte kedden Révész Mária, a Fidesz városi elnöke. Az elnökség hétfői ülésén egyhangúlag támogatta Páva Zsoltot.

Páva Zsolt, aki 1994 és 1998 között volt már Pécs polgármestere, azt mondta: gondolkodási időt kért, és mielőtt választ ad, szeretne konzultálni Orbán Viktor pártelnökkel, civilekkel, gazdasági szakemberekkel, illetve tekintélyes pécsi polgárokkal is.

Az MSZP február 20-án nevezi meg jelöltjét. A legesélyesebb Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, aki hétfőn azt mondta az MTI-nek, hogy még nem döntött, elindul-e a polgármesteri székért. Emellett jelezte esetleges indulási szándékát Juhász István MSZP-s városi képviselő is, akit azonban szocialista frakció múlt hét szombaton minden tisztségéből visszahívott.

Pécsett azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a város korábbi vezetője, Tasnádi Péter január 27-én elhunyt. Tasnádi parlamenti képviselői helyét listáról szerezte, így azt az MSZP betöltheti. Előfordulhat azonban, hogy mégis lesz időközi képviselőválasztás, ha a bíróság jogerősen cselekvőképtelennek nyilvánítja a korábbi polgármestert, a kómában fekvő Toller Lászlót, aki egyéni körzetben szerzett parlamenti mandátumot.