Gyanúsítottként hallgatták ki Mór polgármesterét

Vágólapra másolva!
Egy telekügylettel kapcsolatban gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Mór polgármesterét, Fenyves Pétert. A Népszabadság szerint a nyomozás hivatali visszaélés miatt folyik.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon Mór polgármesterét, Fenyves Pétert - erősítette meg az [origo]-nak a Népszabadság információját Csányi Zoltán, a kapitányság helyettes szóvivője. Csányi egyéb részletet nem közölt az ügyről, a Népszabadság azonban a Fejér Megyei Főügyészségtől azt a tájékoztatást kapta, hogy hivatali visszaélés gyanújával folyik vizsgálat a polgármesterrel, a korábbi jegyzővel, valamint két önkormányzati dolgozóval szemben.

A Népszabadság szerint az ügy lényege, hogy a móri önkormányzat 2007 májusában pályáztatás nélkül, a gyanú szerint több jogszabályt is megsértve értékesített egy tízhektáros szántót 622 ezer forintért az egyik helyi vállalkozó fiának, miközben akadt ennél jóval magasabb összegű - igaz, a lap szerint nem hivatalos - ajánlat is. A Népszabadság hozzátette, hogy a szóban forgó telek végül nem került magánkézbe, az ügy kipattanása után ugyanis a vevő visszalépett a szerződéstől.

A lapnak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon elmondták, Fenyves terhére az róható, hogy ő terjesztette be a képviselő-testület elé a szóban forgó ingatlan értékesítéséről szóló határozati javaslatot. Az [origo]-val péntek délelőtt a móri polgármesteri hivatalban azt közölték, hogy Fenyves egyelőre nem elérhető. A polgármester Mór honlapja szerint a Fidesz, a KDNP, az MDF, a Kisgazda Polgári Egyesület és a Vállalkozók Pártja színeiben politizál.