Előzetes letartóztatásba került Sz. Iván

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került Sz. Iván, akit a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban gyanúsítanak. Az enyingi férfi csütörtökön adta fel magát, ezután hét órán át hallgatták ki a veszprémi bűnténnyel kapcsolatban. Elismerte a garázdaságot, de tagadta bűnösségét a kézilabdázó Marian Cozma meggyilkolásában. Az Ausztriában őrzött két másik gyanúsítottat gyorsított eljárásban adják ki Magyarországnak.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi városi bíróság Sz. Ivánt, akit a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban gyanúsítanak. A 27 éves enyingi férfi előzetesbe helyezését azzal indokolta a bíróság, hogy alaposan gyanúsítható a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett bűncselekményben való részvétellel - közölte a Veszprém megyei rendőrség. Az előzetes letartóztatás 30 napra szól, leteltekor - ügyészségi indítványra - azt ismét a bíróság hosszabbíthatja meg, ha annak feltételei fennállnak.

Az ügy gyanúsítottjai közül kettőt Ausztriában fogtak el, őket pénteken hallgatták ki Ausztriában, ahol jelenleg is őrizetben vannak. Mindkettejüket - R. Sándort és N. Győzőt - gyorsított eljárásban adják ki Magyarországnak, így akár már néhány napon belül hazakerülhetnek. Az ügy harmadik gyanúsítottja, Sz. Iván önként jelentkezett a rendőrségen nem sokkal csütörtök éjfél előtt. A férfit közel hét órán keresztül hallgatták ki: tagadta bűnösségét a gyilkosságban, de azt elismerte, hogy a helyszínen volt, és részt vett garázdaságban.

A veszprémi Patrióta bárban vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedésben meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját. Két sportoló - a horvát Ivan Pesic kapus és a szerb Zarko Sesum irányító játékos - életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.