Négy BKV-ellenőrt előállított a rendőrség

Vágólapra másolva!
Négy BKV-ellenőrt állított elő a rendőrség szombaton, egyikük ellen eljárás indult vesztegetés miatt, társai szerepét még vizsgálják. A rendőrség nem árulta el, pontosan mit követtek el, a közlekedési vállalat szóvivője szerint azonban az egyiküket tetten érték, mikor a saját zsebére dolgozott.
Vágólapra másolva!

Előállított négy BKV-ellenőrt a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton - erősítette meg az MTI-nek az RTL Klub Híradójának információját a rendőrség sajtóügyeletese, Papp Judit. Mint mondta, a Gellért térről előállítottak közül egy ember ellen vesztegetés miatt eljárást indítottak, a másik három szerepét még nem tisztázták. Tovább részleteket nem árult el arról, hogy pontosan mi volt az oka az előállításoknak. Az RTL Klub Híradója szerint az ellenőrök "saját zsebre dolgoztak, főleg külföldieket csaptak be".

Kiricsi Karola, a BKV szóvivője az MTI-nek szombat este azt mondta: négy ellenőrt kihallgattak a rendőrök, mert egyiküket tetten érték, hogy szabályellenesem végzi munkáját, azaz a BKV Zrt.-t megkárosítva a saját zsebére dolgozik. Hozzátette, hogy a társaság megvárja, míg várhatóan hétfőn megkapják az ügyben a rendőri jelentést.

Amennyiben a négy ellenőr közül bármelyikre kétséget kizáró módon rábizonyítható, hogy vétkes, attól azonnali, rendkívüli felmondással válik meg a cég - mondta a szóvivő, aki szerint az egyik érintett ellen nemrégiben más jellegű szabálytalanság miatt a BKV belső vizsgálatot kezdett, amely még nem zárult le.