Felfüggesztett börtön a tanítványait molesztáló fodrásznak

Vágólapra másolva!
Jogerősen felfüggesztett börtönt kapott egy zalaegerszegi fodrász, aki hónapokon át molesztálta kamaszkorú tanítványait. A férfi tagadta a vádakat. A bíróság hét évre a foglalkozásától is eltiltotta.
Vágólapra másolva!

Kiskorú veszélyeztetése miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, hét évre pedig eltiltotta a szakmai oktatástól egy homoszexuális zaklatással vádolt zalaegerszegi férfifodrászt a Zala Megyei Bíróság - közölte a megyei bíróság. Az ítélet jogerős, a börtönbüntetés letöltését a bíróság három év próbaidőre felfüggesztette.

A fodrász ellen 2007 decemberében emelt vádat a megyei főügyészség. A vádirat szerint a férfi hónapokon át molesztálta tanítványait. A 16-17 éves középiskolás fiúk kiszolgáltatottságuk miatt sokáig nem mertek senkinek sem szólni, csak 2006 novemberében beszéltek az iskolában a történtekről, és ekkor hagyták ott a gyakorlati foglalkozást is.

A férfi a tárgyaláson és a vizsgálat során is tagadta a vádakat, de a tanúvallomások, szakértői vélemények és a szembesítések alapján bizonyítható, hogy 2005 nyarától egészen 2006 novemberéig rendszeresen molesztálta a nála gyakorlaton lévő három középiskolás tanulót.

Az igazságügyi pszichológus véleménye szerint a fodrász veszélyeztette a nála tanuló középiskolások erkölcsi fejlődését. A fiúknál szexuális frusztrációt és traumát állapított meg, ami a homoszexuális zaklatás következményeiként alakulhatott ki.

A megyei bíróság kedden meghozott ítélete azonos a városi bíróság első fokon, 2008 szeptemberében meghozott ítéletével, amely ellen akkor az ügyész súlyosbításért, a vádlott pedig enyhítésért nyújtott be fellebbezést.