Fel akarták gyújtani egy zalakomári ház melléképületét

Vágólapra másolva!
Gyúlékony anyagot dobtak ismeretlenek egy zalakomári ház melléképületébe. A lángok maguktól kialudtak. A rendőrség rongálás miatt indíthat eljárást. Korábban egy helyi rádió tévesen azt állította, három Molotov-koktélt dobtak a ház egyik szobájába.
Vágólapra másolva!

Gyúlékony anyagot dobtak ismeretlenek pénteken egy zalakomári ház melléképületébe, ahol tűz keletkezett, de a lángok maguktól elaludtak - közölte a megyei rendőrség. Korábban a Kanizsa Rádió a nagykanizsai rendőrség információira hivatkozva azt állította, három Molotov-koktélt dobtak a családi házba péntek hajnalban, miután betörték az ablakát, és a tűz 400 ezer forintos okozott egy szobában, ahol senki sem tartózkodott.

A megyei rendőrség később pontosította az információt. Eszerint nem a családi ház, hanem melléképületének ablakát dobta be egy ismeretlen, és oda hajított be gyúlékony anyagot. A helyiség - amelyben senki nem tartózkodott -, kigyulladt, de a tűz magától kialudt. A rendőrség szerint nem történt közveszélyokozás, mert a helyiség üres volt, ezért az eset rongálásnak minősülhet.

Az MTI-nek az egyik helyi lakos azt mondta, a tűz mögött elszámolási vita állhat. Ugyanennek a családnak az udvarán szeptemberben szintén gyújtogatás miatt égett ki egy kisteherautó.