Magyarországra szállították a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjait

Vágólapra másolva!
Átadták az osztrákok Veszprémben a magyar hatóságoknak azt a két, a Cozma-gyilkossággal gyanúsított férfit, akiket Ausztriában vettek őrizetbe. A két férfi kihallgatását azonnal megkezdték. Pénteken előzetes letartóztatásba helyezték a Cozma-gyilkosság ötödik gyanúsítottját.
Vágólapra másolva!

Átadták az osztrák hatóságok a magyar nyomozóknak a veszprémi Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, R. Sándort és N. Győzőt péntek délelőtt. A két kisbusz Hegyeshalomnál lépte át a határt, a gyanúsítottakat a veszprémi rendőr-főkapitányságra szállították.

Az MTI helyszíni tudósítója szerint a két fehér mikrobusz rendőri felvezetéssel, nem sokkal 11 óra előtt érkezett a megyei rendőr-főkapitánysághoz. Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a két gyanúsított kihallgatása azonnal megkezdődött. Vallomásaik alapján - illetve más bizonyítékokra alapozva - lehet majd kezdeményezni a bíróságon előzetes letartóztatásikat. Ez akár szombaton is megtörténhet.

Közben a Veszprémi Városi Bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte a Cozma-gyilkosság ötödik gyanúsítottját, B. Csabát. A rendőrség az MTI-nek arról nem nyilatkozott, hogy a szerdán őrizetbe vett férfit pontosan mivel gyanúsítják. Erről nem kívánt nyilatkozni a férfi ügyvédje sem.

Marian Cozmát, az MKB-Veszprém játékosát február 8-án szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Sesum már korábban hazamehetett, Pesic pedig várhatóan pénteken hagyhatja el a kórházat az intézmény főigazgatója szerint.

Az ügyben két gyanúsítottat még a gyilkosság napján elfogtak Ausztriában, egy pedig február 12-én feladta magát. A negyedik gyanúsítottat 16-án, az ötödiket gyanúsítottat pedig 18-án fogták el.