Kirúgják a mezőtúri halottcsere felelősét

Vágólapra másolva!
A halottak kiadásáért felelős munkatárs mulasztása miatt cseréltek össze két elhunytat a múlt héten a mezőtúri kórházban. A felelőst elbocsátják, a rendőrség pedig vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény. A kórház vezetése bocsánatot kért a hozzátartozóktól, akik csak a ravatalozóban vették észre a cserét.
Vágólapra másolva!

Megszüntetik a munkaviszonyát annak dolgozónak, akinek mulasztása miatt halottcsere történt a mezőtúri kórházban - közölte az MTI-vel Harsányi Zsolt a Mezőtúri Városi Kórház-Rendelőintézet Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

Múlt héten szombaton egy 54 éves korában meghalt nő temetésére készültek a túrkevei temetőben, amikor a ravatalozóban felfedezték, hogy a koporsóban az elhunyt ruhájába felöltöztetve egy másik halott - egy 82 éves asszony - feküdt. A temetkezési vállalkozó ezek után visszaszállította a koporsót a kórházba, és elhozta azt az elhunytat, akitől hozzátartozói végső búcsút kívántak venni.

A kórház az ügyben belső vizsgálatot folytott, és megállapította, hogy a halott kiadásáért felelős munkatársa nem kellő gondossággal végezte munkáját, ezért munkaviszonyát megszüntetik. A kórház vezetése még hétfőn közleményt adott ki. Ebben azt írták, személyesen kértek elnézést a gyászoló családtól, illetve a jövőben szigorúbb eljárásrendet dolgoznak ki, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő.

A halottcserével járó kegyeletsértés miatt feljelentés is érkezett a mezőtúri rendőrkapitányságra - közölte a megyei rendőr-főkapitányság. A mezőtúri kapitányság feljelentés kiegészítést rendelt el, hogy megállapítsa, valóban történt-e bűncselekmény.