Az MDF EP-képviselője ellenzi Bokros felkérését

Vágólapra másolva!
Az MDF alelnöke és európai parlamenti képviselője, Olajos Péter szerda éjjel közleményben tiltakozott az ellen, hogy az MDF Bokros Lajos volt pénzügyminisztert kérte fel az EP-listája vezetésére. Olajos azt állítja: őt meg sem kérdezték.
Vágólapra másolva!

Olajos Péter, az MDF alelnöke és európai parlamenti képviselője szerda éjjel közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy az MDF elnöke, Dávid Ibolya kedden bejelentette: Bokros Lajos volt pénzügyminisztert kéri fel a párt EP-listájának vezetésére.

Olajos jelenleg európai parlamenti kötelezettsége miatt Dél-Amerikában tartózkodik. Azt írta, "meglepetéssel" értesült Bokros felkéréséről a sajtó híradásaiból. Közleményében kifogásolta, hogy az MDF a "háta mögött", "mindennemű kommunikáció" nélkül döntött. Bokrosról azt írta: "politikai nézetkülönbségünk ellenére, felkészültsége és következetes magatartása miatt tisztelem, de nem tartom az antalli konzervativizmus hiteles képviselőjének".

Olajos közleményében arra kérte az MDF tagságát és országos választmányát, hogy nyilvánítsanak véleményt az elnöki ajánlással kapcsolatban. "Az MDF életét beárnyékoló visszásságok és belső hatalmi harcok elérték azt a stádiumot, amely immár visszafordíthatatlan folyamatok kiinduló pontjává válhat" -írta az MDF alelnöke.

Egyelőre nem tudni, Bokros elfogadja-e a felkérést.