Őr csempészte be a Zuschlag cellájában talált mobilt

Vágólapra másolva!
Egy fegyőrt gyanúsít a katonai ügyészség azzal, hogy mobiltelefonokat csempészett be a kecskeméti börtönbe a Bács-Kiskun Megyei Online szerint. Az öt becsempészett mobil közt van az is, ami Zuschlag János cellájából került elő. Nem derült ki azonban, hogy ő vagy valamelyik cellatársa használta-e a készüléket.
Vágólapra másolva!

A kecskeméti börtön egyik fegyőrét gyanúsítja a Szegedi Katonai Ügyészség azzal, hogy mobiltelefonokat csempészett be az előzetes letartóztatásban lévőknek - írja a Bács-Kiskun Megyei Online.

A gyanú szerint összesen öt telefont csempészett be a fegyőr, kettőt pénzért, három telefon esetében még nem tudtuk bizonyítani, hogy pénzmozgás is történt - mondta a lapnak Lele András, a Szegedi Katonai Ügyészség vezetője, aki szerint a fegyőr már tavaly gyanús lett, amikor egy Tökölre áthelyezett elítélt elmondta, hogy valaki mobiltelefonokat csempészett a kecskeméti börtönbe.

Az egyik becsempészett mobilt tavaly októberben abban a zárkában találták meg, ahol a csalással és más bűncselekményekkel gyanúsított Zuschlag János egykori szocialista képviselőt és két másik foglyot őriznek. Azt nem tudják, hogy közülük ki használta az illegálisan bejuttatott, a szemeteskosárban megtalált készüléket, mert mindegyikük tagadta, hogy az övé lenne.

A fegyőrt azóta felfüggesztették a beosztásából. Tagadja a telefonok becsempészését, és panasszal élt a meggyanúsítása ellen. Ha a panaszt elutasítja a Legfőbb Ügyészség, elkészítjük a vádiratot - mondta az ügyészségi vezető, aki azt ugyanakkor nem árulta el, hogy a telefon híváslistájából mit sikerült kideríteniük.