Három plébániát raboltak ki Bács-Kiskun megyében

Vágólapra másolva!
Három plébániát raboltak ki egymást követő napokon Bács-Kiskun megyében - közölte a rendőrség pénteken. A kár meghaladja a másfél millió forintot.
Vágólapra másolva!

Kiskunfélegyházán a harangozó vette észre, hogy illetéktelenek jártak a plébánián, ahonnan digitális fényképezőgép, laptop, GPS és projektor tűnt el több mint hétszázezer forint értékben. A betörők egy táskában az atya misézőkészletét is magukkal vitték, ami később az ötös főút mentén eldobva megkerült - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Mihályné Bornemisza Eleonóra.

Másnap a Kecskemét-Hetényegyháza főutcáján álló plébániára törtek be, a rabló egy negyedmillió forint értékű laptoppal távozott. A harmadik napon Kerekegyházán mise közben fosztották ki a paplakot. Innen 640 ezer forintnyi készpénzt, GPS-t és projektort vittek el. A szóvivő szerint a rablások sorrendisége és az elkövetés körülményeinek hasonlósága arra utal, hogy összefüggés lehet a történtek között. Sajtóinformációk szerint az utóbbi időben a közeli Pest megyei településeken is előfordult több hasonló betörés.