Kuncze elnézést kért a ciántablettás beszólásért

Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért a Klubrádió műsorában elhangzott kijelentése miatt Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke. A jelenleg rádiós műsorvezetőként is tevékenykedő képviselő csütörtökön azt mondta, vannak emberek, akik olyan letargiában vannak, hogy legszívesebben ciántablettákat osztogatna nekik.
Vágólapra másolva!

"Tegnap a Klub Rádió adásában egy rossz mondatot mondtam. Elnézést kérek mindazoktól, akiket ez felháborított" - kért bocsánatot pénteki közleményében Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke a Klubrádió részben általa vezetett Ötös című műsorában csütörtökön elhangzott mondata miatt.

A 2010-ben a politikától visszavonuló képviselő Dessewffy Tiborral, a Demos Alapítvány elnökével beszélgetett, amikor azt mondta: vannak emberek, akik "összehasonlíthatatlanabbul jobban élnek, mint 10-15 éve", mégis olyan mély letargiában vannak az ország helyzetétől, hogy "az ember legszívesebben ciántablettát osztogatna nekik".

Kuncze közleményében ugyanakkor azt írta, mondata nem csak rossz volt, hanem félremagyarázható is. A volt pártelnök elnézést kér azoktól, akik csak "az utólagos félremagyarázás kapcsán találkoztak ezzel a mondattal, és felháborodtak". Kuncze ezzel arra utal, hogy a Magyar Nemzet pénteki száma címlapon számolt be a műsorban elhangzott mondatról, Kuncze ciántablettát osztogatna címmel.