Volt rendőrt gyanúsítanak a kézigránátos támadással

Vágólapra másolva!
Két gyanúsítottja van a tavaly novemberi pécsi kézigránátos támadásnak, amelyben két ember meghalt. A rendőrség szerint nem indíttatású bűncselekmény történt.
Vágólapra másolva!

Személyes bosszú történt, nem etnikai indíttatású volt a tavaly novemberben Pécsett elkövetett kézigránátos támadás, amelyben két ember életét veszette - nyilatkozta a Rádió C-nek Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A gyanúsítotti kihallgatáson megdőlt az etnikai indíttatás teóriája, ugyanis az ügyben kihallgatott férfi személyes bosszúról beszélt - állította.

A rendőrség pénteken jelentette be, hogy elfogták a pécsi kézigránátos támadás gyanúsítottjait, egy testvérpárt.

Egyikük több mint másfél évtizedig rendőr volt - erősítette meg az MTI információját péntek délután a rendőrség. Fellegi Norbert, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője közölte: "az egyik gyanúsított korábban a rendőrségnél szolgált, de már leszerelt". Őt a rendőrség bevetési egysége a munkahelyén, egy óvodában fogta el, ahol gondnokként dolgozott. Testvérét a rendőrök saját lakásából vitték el.

2008. november 18-án Pécsett ismeretlenek kézigránátot dobtak be egy roma család házának ablakán. A szülők meghaltak, három kisgyerekük közül kettőt a mentők sokkos állapotban szállítottak kórházba. A volt rendőr ugyanabban az utcában lakott, amelyben az áldozatok.