Vágólapra másolva!
Dávid Ibolya, az MDF elnöke Habsburg Györgynek szánja a párt EP-listájának második helyét. Habsburg azonnal bejelentette, hogy ha a választmány is támogatja, elvállalja a felkérést. A lista vezetésére Bokros Lajos egykori pénzügyminisztert kérték fel, de ő csak jövő vasárnap ad választ arra, hogy elfogadja-e a jelölést. Az MDF-nek jelenleg egy európai parlamenti képviselője van.
Vágólapra másolva!

Habsburg Györgyöt javasolja Dávid Ibolya, az MDF elnöke a párt EP-listájának második helyére - a pártelnök ezt azután közölte, hogy találkozott a párt megyei elnökeivel, akikkel ismertette az MDF EP-listáját.

Habsburg György írásban tudatta: nagy megtiszteltetés számára az MDF felkérése. "Kész vagyok arra, hogy tudásomat, tapasztalatomat, nemzetközi kapcsolatrendszeremet Magyarország szolgálatába állítsam, mint - pártonkívüli - európai parlamenti képviselő. Amennyiben a párt választmánya többséggel megerősíti a felkérést, úgy kész vagyok elvállalni azt" - írta a Magyar Vöröskereszt elnöke, volt utazó nagykövet.

Makay Zsolt, az országos választmány elnöke elmondta: március 7-én dönt a párt országos választmánya az elnökség által javasolt EP-listáról. Kedden a párt elnöksége úgy döntött, hogy Bokros Lajos volt pénzügyminisztert, a Közép-Európai Egyetem tanárát kérik fel, vállalja az MDF európai képviselő választási listájának vezetését. Dávid Ibolya pártelnök szerint azért Bokrosra esett a választás, mert nála "jobban senki nem ért a pénzügyi gazdasági válság kezeléséhez". Bokros szombaton az Antall József Alapítvány rendezvényére Dávid Ibolya pártelnökkel érkezett és azt mondta, jövő vasárnap jelenti be, hogy elfogadja-e a párt felkérését a lista vezetéséről. Bokros Lajos megtisztelőnek tartja az MDF felkérését.

Az MDF-nek jelenleg egy európai parlamenti képviselője van, Olajos Péter, a párt alelnöke. Olajos kifogásolta, hogy Bokrost kérték fel, közleményében azt írta, az MDF a "háta mögött", "mindennemű kommunikáció" nélkül döntött.