Vágólapra másolva!
Kormányváltás vagy új választások kiírása nélkül nem oldhatók meg Magyarország problémái - jelentette ki az [origo] kérdésére Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Orbán szerint nem válságkezelő csomagra, hanem politikai változásra van szükség.
Vágólapra másolva!

Magyarországnak nem válságkezelő csomagra van szüksége, hanem politikai változásra, ami kormányváltást, vagy legalábbis új választásokat jelent - mondta hétfői sajtótájékoztatóján az [origo] kérdésére Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Orbántól azt szerettük volna megtudni, hogy a Fidesz milyen konkrét intézkedéseket tart szükségesnek a gazdasági válság kezelésére.

A Fidesz elnöke azt mondta: egyetért Pozsgay Imrével, aki szerint a legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás. Ugyanakkor csak egy konkrétumot mondott: 50 százalékra kell feltornászni a magyar központú bankok arányát. Ezen kívül azt tanácsolta, hogy nézzük meg a Fidesz által a parlamenthez benyújtott javaslatokat.

Orbán szerint teljesen lényegtelen, hogy egy szakmai kérdésben hol értenek egyet és hol nem, a bajok gyökere ugyanis politikai természetű. "Ezért politikai változás nélkül, ami kormányváltást jelent, vagy legalábbis a választópolgárok számára felkínált új választás lehetőségét jelenti, nem fogunk tudni kijönni a mostani helyzetből".

A feladat nem egy technokrata gazdasági válságkezelő csomag összeállítása, hanem Magyarország teljes megújítása, beleértve a gazdasági rendszert is - jelentette ki Orbán.