Vágólapra másolva!
Kedden dönt a bíróság az erzsébetvárosi ingatlanügyben meggyanúsított polgármester, Hunvald György előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról. Ha a bíró helyt ad az ügyészség kérésének, Hunvald további három hónapig rács mögött maradhat - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

További három hónappal hosszabbítaná meg Huvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását a Nyomózó Főügyészség - értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint kedden bírósági döntés várható az ügyben, amely alapján akár nyárig is őrizetben tarthatják a 7. kerületi ingatlaneladások ügyében letartóztatott Hunvaldot.

Keresztes Imre főügyész a napilapnak elmondta, hogy a napokban további gyanúsítottak előzetes letartóztatásának meghosszabbítását is kezdeményezni fogja a nyomozó hatóság. Gál György, az SZDSZ korábbi kerületi frakcióvezetője, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke, Kardos Péter, a pénzügyi bizottság elnöke, valamint az ingatlaneladásokat előkészítő értékbecslő hamarosan lejáró letartóztatásában is hosszabbítás várható.

A lap emlékeztet, hogy a múlt héten már a jelenlegi ciklus önkormányzati képviselőit is elérte a nyomozás, és a rokonoknak, ismerősöknek kiutalt bérlakások ügyében további személyeket, önkormányzati képviselőket is meggyanúsíthatnak.

Az erzsébetvárosi ingatlanügyben a gyanú szerint csaknem egymilliárd forintos kárt okoztak a kerületi önkormányzatnak önkormányzati képviselők és befektetők, akik nagy értékű ingatlanokat áron alul adtak el és játszottak ki külföldi befektetőknek.