Olajos még nem lép ki az MDF-ből

Vágólapra másolva!
Még nem lép ki Olajos Péter EP-képviselő az MDF-ből - közölte a politikus. Maradását Olajos azzal indokolta, hogy az elmúlt napokban felmerült az előre hozott országos gyűlés szükségessége, és többen kérték tőle, hogy legalább egy hónapig várjon párttagsága megszüntetésével. Eközben az MDF közleményt adott ki, eszerint Dávid Ibolya pártelnök az EP-választás utánra, június 13-ára hívná össze a párt következő országos gyűlését.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lép ki az MDF-ből Olajos Péter, a párt jelenlegi európai parlamenti képviselője - ezt Olajos közölte szerdán az MTI tudósítójával Strasbourgban. A képviselő azzal indokolta a kilépés elhalasztását, hogy az elmúlt napokban felmerült az előre hozott országos gyűlés szükségessége, és többen kérték tőle, hogy legalább egy hónapig várjon párttagsága megszüntetésével.

Olajos hozzátette: párttisztségeiről lemondott, illetve le fog mondani, és "egyszerű MDF-tagként" megvárja, amíg a végső döntést meghozzák. A képviselő az MDF szombati ülése utána jelentette be, hogy ki fog lépni a pártból, miután az országos választmány rábólintott arra, hogy Bokros Lajos vezesse a párt EP-listáját.

Eközben az MDF közleményt adott ki, eszerint Dávid Ibolya pártelnök az EP-választás utánra, június 13-ára hívná össze a párt következő országos gyűlését. Az indoklás szerint "a választási kampány közben felesleges és indokolatlan országos gyűlést tartani".

A közlemény szerint a párt elnöksége minden MDF-tagot arra kér, hogy a legjobb tudása szerint támogassa, segítse a Magyar Demokrata Fórum kampányát. Az elmúlt két hétben számos tisztviselő bírálta a pártelnökséget azért, mert a Horn-kormány volt pénzügyminiszterét jelölték az EP-lista élére.