Vágólapra másolva!
A megkérdezettek 14 százaléka elképzelhetőnek tartja, hogy a Bokros Lajos volt pénzügyminiszter vezette MDF-listára szavazzon - derül ki a HVG-ben közölt Medián felméréséből. A lakosság 77 százaléka tudta, hogy ki az MDF EP-lista-vezetője.
Vágólapra másolva!

A lakosság 14 százaléka elképzelhetőnek tartja, hogy a Bokros Lajos volt pénzügyminiszter vezette MDF-listára szavazzon - derül ki a Medián HVG-ben ismertetett közvélemény-kutatásából.

A legnagyobb arányban az MSZP-szavazók - 20 százalék - szavazna a Bokros féle listára, de a Fidesz támogatóinak 10 százaléka is elképzelhetőnek tartja, hogy a volt pénzügyminiszter által vezetett listára szavazzon.

A Medián szerint két nappal a hivatalos jelölés után már a választók 77 százaléka tudta, ki a párt EP-lista-vezetője. A március 9-én végzett közvélemény-kutatás szerint a jelölés hozhat szavazókat a pártnak, de vihet is el tőle.

Az MDF országos választmánya szombaton rendkívül szoros szavazás után bólintott rá arra, hogy Bokros legyen a párt európai parlamenti listájának a vezetője. A döntés után Olajos Péter, a párt jelenlegi EP-képviselője bejelentette: kilép az MDF-ből. Hétfőn pedig Csáky András képviselő közölte, a párt után, jövő hétfői hatállyal, kilép a frakcióból is. Csáky távozásával a megszűnhet az MDF parlamenti frakciója.

Boross Péter volt miniszterelnök pedig azt mondta szerdán, hogy össze kellene hívni az MDF országos gyűlését, mert szerinte az uniós választásra listavezetőként jelölt Bokros túlterjeszkedik a szerepkörén. Boross azt is kifogásolta, hogy Bokros MSZP-SZDSZ-MDF válságkoalícióról szóló kijelentéseket tesz.