Srticikre és kanos tinikre csapott le az ifjúságvédelem

Vágólapra másolva!
Fiúkat és lányokat - köztük egy kiskorút is - futtató banda, és két fiatal ellen indított eljárást a BRFK ifjúságvédelmi osztálya. A stricikre egy 16 éves lány fogva tartása és prostitúcióra kényszerítése miatt csaptak le. A két fiú pedig a rendőrök szerint egy üzletközpontban közösült egy 16 éves lánnyal amit felvettek, és a felvételt az internetre is feltöltötték.
Vágólapra másolva!

Tiltott pornófelvételek miatt nyomoz a rendőrség két fiatalkorú fiú ellen. A két fiú a rendőrség szerint egy csepeli bevásárlóközpontban közösült egy 16 éves lánnyal. Az aktust egyikük a mobiltelefonjával felvette. A felvételt először barátaik körében terjesztették, majd az internetre is feltöltötték.

A rendőrök azokat is felelősségre vonják, akik telefonján megtalálható volt a felvétel - közölte kedden sajtótájékoztatón Nahalkó József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gyermek- és ifjúságvédelmi osztályának vezetője. A felvételt készítő fiúra kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki a bíróság, azok pedig, akiknek a telefonján megtalálták felvételt, legfeljebb három év szabadságvesztéssel sújthatók.

Az ifjúságvédelmis nyomozók lecsaptak egy bandára is, akik egy 16 éves lányt tartottak fogva egy pesti, VI. kerületi lakásban. A lányt fajtalankodásra és prostitúcióra kényszerítettek a Nyugati téri aluljáróban. A háromfős bandáról kiderült, hogy fiú és lány prostituáltakat is futtattak. A banda tagjait egy rajtaütésben fogták el lakhelyükön, és őrizetbe vették őket. A házkutatás során megtalálták a sértett több személyes holmiját is. A gyanúsítottak ellen kerítés és személyi szabadság megsértése miatt nyomoznak, amiért akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

Nahalkó szerint növekszik a fiatalkorú és a gyermekkorú bűnelkövetők száma, és 2-3 százalékkal több bűncselekményt követnek el gyermekek sérelmére is.