Életfogytiglant kapott a gyermekét halálra verő apa

Vágólapra másolva!
A Somogy Megyei Bíróság szerdán nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte azt a 38 éves kaposvári férfit, aki tavaly halálra verte a hároméves kisfiát. A bíróság a kisfiú édesanyját is bűnösnek találta, mert csak későn vitték a gyereket orvoshoz.
Vágólapra másolva!

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte szerdán a Somogy Megyei Bíróság azt a 38 éves kaposvári férfit, aki halálra verte a hároméves kisfiát. Az ítélet nem jogerős.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt elítélt vádlott a bíróság határozata szerint legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A férfi tavaly húsvétkor több napon át bottal ütötte, rugdalta a kisfiút, akire azért haragudott, mert úgy gondolta, hogy nem a vér szerinti gyermeke.

A kisfiú testén halála után 44 sérülést találtak. Nagy fájdalmai voltak, de csak későn akarták orvoshoz vinni, emiatt a bíróság a 31 éves anyát is bűnösnek találta. Őt kiskorú veszélyeztetéséért 3 és fél év börtönre ítélték, a három másik gyermeke felett pedig megszüntették a szülői felügyeleti jogát.

A férfit, aki korábban is bántalmazta gyermekeit és a feleségét, a bíróság tizenegyszer ítélte el, de az asszony mégsem tudott elszakadni tőle. Végül 2007-ben egy dombóvári anyaotthonba költözött a gyerekekkel, ám továbbra is tartotta a kapcsolatot a férjével. Tavaly húsvétkor is meglátogatták a férfit, aki már az első este brutálisan megverte a gyermeket, és a következő három napon is többször megverte.

A férfi és védője enyhítésért, az asszony és védője felmentésért fellebbezett.