Megúszta Kuncze a ciántablettás beszólást

Vágólapra másolva!
Nem vizsgálja az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök Klubrádióban tett kijelentését. A jelenleg rádiós műsorvezetőként is dolgozó képviselő egy februári műsorban azt mondta: vannak emberek, akik olyan letargiában vannak, hogy legszívesebben ciántablettákat osztogatna nekik.
Vágólapra másolva!

Nem rendelt el vizsgálatot az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke ciántablettás kijelentése miatt - közölte Tirts Tamás, a testület KDNP által delegált tagja szerdán.

Kuncze a Klubrádió február 26-i műsorában azt mondta: "(...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás."

Tirts Tamás szerint "más földi halandót az elhangzottaknál sokkal kevesebbért is vizsgált volna" a médiahatóság. A KDNP delegáltja szerint ő és a Fidesz javaslatára a testületbe került Szalai Annamária támogatták csak a vizsgálat elrendelését. A többi jelen lévő tag nem állt a javaslat mellé, így az nem kapott többséget.

Tirts megemlítette, hogy jelenleg is folyik egy vizsgálat, amelynek feladata tisztázni: nem összeférhetetlen-e, hogy a parlamenti képviselő Kuncze Gábor műsorkészítőként dolgozik a Klubrádiónál. Kuncze ciántablettás kijelentése után a Fidesz közölte: politikusaik nem nyilatkoznak ebben a rádióban, amíg az bocsánatot nem kér az elhangzottakért, az SZDSZ-es politikus pedig műsort vezet ott.

Kuncze és a Klubrádió már február 27-én elnézést kértek az elhangzottakért. "Vannak félremagyarázható mondatok. Tegnapi mondatom nem csak rossz volt, hanem félremagyarázható is. Elnézést kérek mindazoktól, akik az utólagos félremagyarázás kapcsán találkoztak ezzel a mondattal és felháborodtak" - írta Kuncze.

Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója ezzel csatlakozott az elnézést kérő Kunczéhoz: "függetlenül attól, hogy követeli-e a bocsánatkérést valaki, vagy sem, és függetlenül attól a távolról sem lényegtelen körülménytől, hogy a műsor egészének meghallgatása más következtetésre juttathatja a hallgatót".