MN: Gyurcsánynak titkos forgatókönyve van

Vágólapra másolva!
Titkos forgatókönyvet dolgozott ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormányválság megoldására a Magyar Nemzet információi szerint. A lap úgy tudja, Gyurcsány Bajnai Gordon gazdasági minisztert emelné kormányfővé. Bajnai azonban nem túl népszerű az MSZP-ben.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc kormányfőnek van egy titkos forgatókönyve, amelynek célja, hogy az MSZP-ben nem túl népszerű Bajnai Gordon jelenlegi gazdasági miniszter legyen a miniszterelnök - írja a Magyar Nemzet egy, a szocialisták felső vezetéséhez tartozó forrásra hivatkozva. A lap úgy tudja, a párt elnökségének több tagja is valószínűsíti Bajnai nevének bedobását, miután a héten nem sikerült kormányfőjelöltet találni.

A Magyar Nemzet úgy tudja, Gyurcsány eredeti terve is az lehetett, hogy a hét folyamán felmerülő esetleges jelöltekről derüljön ki, hogy nincs reális esélyük. Előfordulhat, hogy az SZDSZ az előre hozott választások elkerülésére akár egy pártpolitikust is elfogad Gyurcsány utódaként.

Bajnai Gordon viszont az MSZP-s politikusok körében nem túl népszerű, a tagság, a frakció és az elnökség egy része sem látná szívesen kormányfőjelöltként. Ennek ellenére a Magyar Nemzet forrása úgy vélte, Gyurcsány bízik Bajnai elfogadásában, mert az MSZP az SZDSZ-hez hasonlóan szeretné elkerülni az előre hozott választásokat.