Dobócsillagot, viperát is találtak a piaci razzián

Vágólapra másolva!
Kedvelt fővárosi piacokon razziáztak a vámosok, valamint a tisztiorvosi szolgálat és a polgárőrök. Többszázezer forintos bírságot szabtak ki, ruhákat, DVD-ket és veszélyes tárgyakat - így késeket, dobócsillagokat, viperákat - foglaltak le.
Vágólapra másolva!

Tíz eljárást indítottak és csaknem 400 ezer forint bírságot szabtak ki a vám- és pénzügyőrség és a tisztiorvosi szolgálat munkatársai a főváros frekventált piacain tartott szombati ellenőrzések - számolt be a Kikelet 2 akcióról a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP). Az ellenőrzést hét helyszínen csaknem nyolcvanan végezték, polgárőrökkel közösen.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai csaknem 400 ezer forint értékben szabtak ki bírságot. A pénzügyőrök mintegy 900 ruházati terméket, pólókat, nadrágokat, 2500 adattartalom nélküli DVD-t és CD-t, valamint 104 közbiztonságra különösen veszélyes eszközt - késeket, dobócsillagokat, teleszkópos botot (viperát) - foglaltak le.

Kondorosi Ferenc, az új rend és szabadság program kormánybiztosa március végén jelentette be, hogy április 1-jén újraindul a Kikelet néven ismertté vált fogyasztóvédelmi ellenőrzés. A húsvét előtti, áprilisban tartandó 25 ezer ellenőrzés célja elsősorban a figyelmeztetés, bírságot csak kirívó esetben szabnak majd ki. Korábban a karácsonyi időszakban tartottak hasonló akciót.