Vágólapra másolva!
Három darab felderítési és városi harci műveletekre kifejlesztett bombabiztos Cougar (Puma) típusú járművet rendelt a Honvédelmi Minisztérium az amerikai gyártó cég szerint. A 260,5 millió forint értékben rendelt harckocsik júniusig kell, hogy megérkezzenek.
Vágólapra másolva!

A magyar Honvédelmi Minisztérium három darab Cougar (Puma) típusú járművet rendelt az amerikai Force Protection Inc. vállalattól - jelentette be a cég kedden. A Force Protection honlapján közölt információ szerint a szerződés 1,3 millió dollár (260,5 millió forint) értékű, a járműveket júniusig kell szállítani.

Michael Moody vezérigazgató az üzlet kapcsán örömét fejezte ki és azt mondta, hogy a Cougar világhírű arról, hogy magas fokú túlélést biztosít a benne utazó személyzetnek.

A Force Protection Inc. honlapján az áll, hogy az egyik vezető amerikai vállalat, amelyik bombabiztos kerekes járművek tervezésével, fejlesztésével foglalkozik. Ezeket a járműveket az amerikai hadsereg és szövetségesei jelenleg is használják a harci övezetekben, egyebek között Irakban.

A Force Protection a 7-12 tonnás, négy- vagy hatkerekű Cougar járműnek két típusát - Buffalo és Cheetah - gyártja. Ezeket felderítési és városi harci műveletekre fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy megvédje a személyzetet: a jármű golyóálló, aknabiztos, és ellenáll a házi készítésű pokolgépeknek