Újabb miniszterekkel ül le Bajnai

Vágólapra másolva!
Szerdán újabb miniszterekkel egyeztet a kormányfői posztot várhatóan jövő héten átvevő Bajnai Gordon. Az MTI szerint Göncz Kinga külügyminiszter, Draskovics Tibor igazságügyi miniszter és Gyenesei István, az önkormányzati tárca vezetője keresi fel szerdán Bajnait.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnöki posztra jelölt Bajnai Gordon szerdán is folytatja az egyeztetést a jelenlegi kormánytagokkal. Az MTI meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hogy szerdán Göncz Kinga külügyminiszterrel, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterrel, illetve Gyenesei István önkormányzati miniszterrel tárgyal a kormányfőjelölt.

Göncz már biztosan távozik a kormányból, ő vezeti ugyanis a szocialisták európai parlamenti listáját. Arról egyelőre csak kiszivárgott információk vannak, hogy kiket tartana meg a jelenleg a gazdasági minisztériumot vezető Bajnai a kormányában. Szocialista politikusok korábban jelezték, hogy várhatóan a válságkezelésben - például pénzügyi és szociális minisztérium - leginkább érintett tárcák élén következhet be csere. Azt nem tudni, hogy kik lehetnek az új miniszterek.

Bajnai hétfőn az agrártárca vezetőjével, Gráf Józseffel és a környezetvédelmi minisztérium irányítóival és a tárca nélküli miniszterekkel egyeztetett, és járt nála Szilvásy György titokminiszter és Molnár Károly kutatásfejlesztésért felelős miniszter is. Kedden Szűcs Erika szociális miniszterrel, Veres János pénzügyminiszterrel és Kiss Péter kancelláriaminiszterrel találkozott Bajnai.

A Gyurcsány-kormány szerdán tartja utolsó ülését, amelyen a kormányszóvivő szerint több előterjesztésről is tárgyalnak. Az ülés előtt készül egy közös fotó a kormánytagokról, és a miniszterelnök várhatóan búcsúajándékot is ad minisztereinek.