Jogerősen elítélték az aszódi pénzszállító kirablóit

Vágólapra másolva!
Hat évvel az aszódi pénzszállítórablás után jogerősen elítélte a vádlottak egy részét a Fővárosi Ítélőtábla: a legsúlyosabb büntetés 13 év fegyház. Hat vádlott esetében azonban az ítélőtábla új eljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot.
Vágólapra másolva!

Jogerősen fegyházbüntetésre ítéléte csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla az aszódi pénzszállítórablás több vádlottját. Az ítélőtábla a félmilliárdos rablás három vádlottjának esetében helybenhagyta az elsőfokú bíráság által kiszabott büntetést, egy esetében pedig súlyosította a büntetést.

A másodfokon eljáró bíróság a tizenegyed rendű vádlott esetében 9 és fél évről 11 évre súlyosította a Pest Megyei Bíróság által kiszabott fegyházbüntetést. Az ítélőtábla az első-, a másod- és a tizedrendű vádlottra kiszabott büntetésen nem változtatott, így jogerősen 11 és fél éves, 6 év 10 hónapos, illetve 13 éves fegyházbüntetést kaptak.

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete ellen további fellebbezésnek nincs helye. Hat vádlott esetében azonban a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új eljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot. Az indokolásban szerint a hat vádlott tekintetében a vonatkozó tényállások felderítetlenek, lényeges körülmények nem tisztázottak, hiányosak.

Az aszódi OTP-fiók előtt várakozó pénzszállító autót 2003. május 12-én támadta meg három sötét ruhás, álarcos fegyveres, majd a rablók a helyszínről 481 millió forint zsákmánnyal elmenekültek. Személyi sérülés nem történt, a rabolt pénz nagy része nem került elő.