Nyolcan meghaltak, és csaknem százan megsérültek a hétvégén történt közlekedési balesetekben. A rendőrség két nap alatt száz ittas vezetőtől vette el jogosítványát.

Hét balesetben nyolcan haltak meg szombaton és vasárnap az ország útjain - közölte Tímár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának vezetője. A hétvégén 33-an súlyosan, 60-an pedig könnyebben sérültek meg közlekedési balesetekben. A súlyos és könnyű sérüléses balesetek közül több mint egy tucatnyiban az ittas vezetés is közrejátszott, a halálos balesetekben azonban nem.

A rendőrség csaknem ötezer alkalommal állított meg közlekedőket, és több mint száz embertől vették el a jogosítványt ittas vezetés miatt. A zéró tolerancia jegyében a rendőrség mindenkinek elveszi a vezetői engedélyét, aki alkoholt ivott, függetlenül attól, hogy mekkora az alkoholos befolyásoltság mértéke. Húsvét hétfőn is fokozott lesz az ellenőrzés az ország útjain, a rendőrség célja az ittas gépjárművezetők kiszűrése.

Hétfő estefelé sokan indulnak haza látogatóból, ezért nagy lesz a forgalom az ország útjain. A határátkelőhelyeken is erősödni fog a forgalom, elsősorban a szerb és az ukrán határon kell majd nagyobb forgalomra számítani. Késő délután Röszkénél, illetve Záhonynál nem zárható ki, hogy a belépésre több mint egy órát kell majd várni - mondta a szóvivői iroda vezetője.