Vasutassztrájkot hirdetnek Gaskóék április 30-ára

Vágólapra másolva!
A megszorítások elleni tiltakozásul sztrájkot hirdet április 30-ára a Gaskó István által vezetett vasutas szakszervezet, amely már több alkalommal is képes volt megbénítani a vonatközlekedést.
Vágólapra másolva!

Vasutassztrájkot hirdet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) április végére, a megszorító intézkedések elleni tiltakozásul - jelentette be Gaskó István, a szervezet elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten. A sztrájkbizottság döntése szerint a munkabeszüntetés április 30-án 0 órától 18.00 óráig tart.

Ez csütörtökre esik, de különösen nagy gondot okozhat, hogy épp a május elsejével kezdődő hosszú hétvégét előzi meg, amikor biztosan sokan utaznának. A VDSZSZ-nek ugyan csak a MÁV-dolgozók egy része a tagja, de már többször sikerült megbénítania a vasúti közlekedést szerte az országban.

Legutóbb tavaly év végén, karácsony előtt folytatott sztrájkot a szakszervezet. A VDSZSZ akkor azért hirdetett munkabeszüntetést, mert egyebek mellett azt követelte, hogy minden vasutas kapjon 250 ezer forintot a a MÁV Cargo 102,5 milliárd forintos privatizációs bevételéből.

A szakszervezet a miniszterelnökcsere napján jelentette be a sztrájkról szóló döntést. Bajnai Gordon kormányfőjelölt még nem ismertette válságkezelő csomagjának részleteit, de már korábban jelezte, hogy fájdalmas intézkedésekre készül. Az MSZP és az SZDSZ képviselőinek túlnyomó része alá is írt egy nyilatkozatot, amelyben szerepel, hogy Bajnai egyebek mellett a gázártámogatás és a 13. havi nyugdíj megvonására készül.