Gyurcsány Ferenc távozó miniszterelnök, illetve Göncz Kinga, Szilvásy György és Veres János miniszterek hathavi illetményt kapnak, miután az új kormánynak nem lesznek tagjai, megbízatásuk megszűnik. Azoknak a távozó minisztereknek, akik kevesebb mint egy évig voltak a kormányban, nem jár semmi.

A jelenlegi szabályok szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, illetve Göncz Kinga külügy-, Szilvásy György titkosszolgálati és Veres János pénzügyminiszternek jár végkielégítés a távozó kormánytagok közül. A kormányszóvivői iroda szerdán közölte: a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerint ez nem végkielégítés, hanem juttatás, és azoknak jár, akik több mint egy évig a kormány tagjai voltak.

A három miniszter és a volt kormányfő hathavi illetménnyel megegyező juttatásra jogosult. Göncz Kinga, Szilvásy György és Veres János fejenként bruttó 7 777 800 forintot kap, Gyurcsány Ferencnek 9 044 400 forint jár. A kormányszóvivői iroda szerint Gyurcsány Ferenc- ahogy hivatali ideje alatt mindvégig - most is jótékony célra fordítja az összeget.

A távozó miniszterek közül Szűcs Erika, Gyenesei István és Molnár Károly kevesebb, mint egy évig voltak a kormány tagjai, így nekik nem jár juttatás.