Nyolc gyanúsított az SZDSZ-elnökválasztás ügyében

Vágólapra másolva!
Nyolc gyanúsítottja van a rendőrségnek a szabálytalan 2007-es elnökválasztás ügyében. A szavazáson álküldöttek is voksoltak, az elnökválasztást tavaly nyáron megismételték - azóta Kóka János helyett Fodor Gábor az SZDSZ elnöke.
Vágólapra másolva!

Lezárta a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság az SZDSZ 2007-es elnökválasztása ügyében és nyolc gyanúsított ellen vádemelést javasolt magánokirat-hamisítás miatt - közölte a BRFK. A rendőrség még tavaly február 18-án rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen, mert a liberális párt elnökválasztó közgyűlésén "ismeretlenek más személy nevében eljárva, hamis aláírással szavazócédulákhoz jutottak és azzal jogosulatlanul vettek részt a szavazáson".

A Magyar Nemzet korábbi információi szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei küldöttek érintettek, a rendőrség azonban ezt nem erősítette meg.

A rendőrség ötvennél is több embert hallgatott ki az ügyben, és okiratokat foglalt le. A lefoglalt iratokat, a rajtuk szereplő aláírásokat, kézírásokat igazságügyi írásszakértő vizsgálta, hogy azonosítsák azokat - közölte a BRFK.

Az SZDSZ tavalyi elnökválasztását követően derült ki, hogy álküldöttek is szavaztak. A botrány komoly belháborút robbantott ki a pártban, amely csak a koalíciós válság, és az MSZP-SZDSZ kormány felbomlása nyomán csitult. A 2007-es rendkívül szoros elnökválasztási eredményt - amelyet végül Kóka János nyert meg - utóbb megszüntették, és tavaly nyáron megismételték a szavazást, amelyen Fodor Gábor nyert.