Nyomoznak Draskovics régi házának felgyújtása miatt

Vágólapra másolva!
Feltehetőleg gyújtogatás miatt csaptak fel a lángok egy családi házban szombat hajnalban a XII. kerületben. Az MTI úgy tudja, Draskovics Tibor rendészeti miniszter tulajdonában állt még másfél éve az ingatlan. A rendőrség közveszély okozása miatt nyomozást indított.
Vágólapra másolva!

Közveszély okozása miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a budapesti XII. kerületi Hunyadi lejtőn álló családi ház kigyulladása miatt - olvasható a rendőrség közleményében.

A mintegy 150 négyzetméteres, kétszintes, tetőtér-beépítéses épület szombat hajnalban gyulladt ki, a tüzet öt fecskendővel oltották el - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter. Molnár azt mondta: feltehetőleg gyújtogatás okozhatta a tüzet, erre utal, hogy kannákat és ismeretlen összetételű égésgyorsító vegyi anyagokat találtak a helyszínen. Anyagi kár keletkezett, de személyi sérülés nem történt

A rendőrség délutáni közleménye megerősítette, hogy az elsődleges adatok szerint szándékos gyújtogatás történhetett.

A távirati iroda úgy tudja, hogy a ház korábban Draskovics Tiboré, az igazságügyi és rendészeti miniszteré volt, aki azonban már másfél éve eladta az ingatlant. Draskovics Tibor 2007-es vagyonnyilatkozatában szerepel egy XII. kerületi ingatlan, amely a 2008-as nyilatkozat szerint akkor már nem volt a tulajdonában. A 2007-es nyilatkozatból nem derül ki, a kerületen belül melyik utcában volt az ingatlan.

Kora délután az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a ház környékét a rendőrség sárga szalaggal körbezárta, ott van egy tűzoltó autó, és a helyszínelők még mindig vizsgálódnak. A távirati iroda munkatársának az utcában lakók azt mondták: a ház korábban Draskovicsé volt. A lakók csak most, a tűzeset kapcsán hallottak arról, hogy az ingatlan már nem a politikusé. Az MTI megkeresésére az igazságügyi és rendészeti miniszter mindössze annyit mondott: nem szeretné kommentálni ezeket a találgatásokat.

A BRFK sajtóügyeletese az [origo] megkeresésére nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, valóban Draskovics tulajdonában állt-e korábban az ingatlan. A rendőrség délutáni közleménye sem említi Draskovics nevét, de az áll benne: "az eljárás jelenlegi szakaszában nem merült fel olyan információ, hogy a gyújtogatás az ingatlan korábbi tulajdonosa ellen irányult volna". A BRFK "ettől függetlenül az eset minden körülményét vizsgálja" - teszi hozzá a közlemény.