Vérmérgezésben halt meg egy Sopronban plasztikázott osztrák nő

Vágólapra másolva!
A szakvélemény szerint vérmérgezésben halt meg egy soproni műtét után egy burgenlandi nő. A plasztikai beavatkozást végző magyar orvos szerint nem követtek el műhibát, az osztrákok szerint azonban összefüggés van a műtét és a haláleset között.
Vágólapra másolva!

A szakértői vélemény szerint vérmérgezés okozta egy soproni plasztikai műtét után egy burgenlandi nő halálát - írta hétfőn egy osztrák napilap. "A szakértői vélemény szerint ok-okozati összefüggés van a műtét, illetve az utókezelés és a halál oka között" - közölték a kismartoni (Eisenstadt) ügyészségnél a Kurierral.

Azt nem tudta megállapítani a szakértői vizsgálat, hogy történt-e hiba az operáció vagy az utókezelés alatt - olvasható a Kurier internetes honlapján. A kismartoni ügyészség nem kért újabb szakvéleményt, hanem felajánlotta a magyar hatóságoknak, hogy vegyék át az ügyet. A kezelőorvos magyar állampolgár, és az eset Magyarországon történt - indokolták a lépést

Az 57 évesen elhunyt krensdorfi nőn a plasztikai műtétet végző soproni főorvos szerint nem követtek el műhibát. Mint azt az orvos a Kisalföldnek korábban elmondta: egy privát klinika szervezésében hajtották végre január 8-án a beavatkozást, amely egy Ausztriában korábban végzett hasplasztika korrekciója volt. Semmiféle komplikáció nem lépett fel, így a nőt harmadnap hazaengedték.

Január 12-én az asszony visszament Sopronba kontrollvizsgálatra, mert nem érezte jól magát. A seb jobb oldalán bőrpírt, a sebnél pedig folyadékot észlelt a főorvos. A sebet kinyitotta, kiöblítette és bekötötte. A főorvos állítása szerint az ilyen beavatkozást követően gyakran előfordul váladékozás, de ebből eredő halálesettel még nem találkozott.