Bajnai szerint üdítő volt tárgyalni az MDF-fel

Vágólapra másolva!
Üdítő kivételnek nevezte az MDF vezetőivel folytatott csütörtöki megbeszélését Bajnai Gordon miniszterelnök. A kormányfő Dávid Ibolya pártelnökkel lényegi kérdésekről egyeztetett, így többek között új munkahelyek létesítéséről.
Vágólapra másolva!

Lényegi, tartalmi kérdésekről tárgyaltunk az MDF-fel - mondta csütörtökön Bajnai Gordon miniszterelnök, miután találkozott a párt vezetőivel. Hozzátette, az MDF által képviselt irányok sokszor egybeesnek azzal az iránnyal, amerre a kormány szeretné az ország szekerét vinni.

Bajnai üdítő kivételnek nevezte az MDF vezetőivel folytatott megbeszélést. Mint mondta, egy felelős ellenzéki párttal arról beszélgetett, hogy mit kell tennie az ország érdekében annak, aki éppen a hatalmat gyakorolja.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke - akit a találkozóra elkísért Herényi Károly volt frakcióvezető és Makay Zsolt, a párt országos választmányának elnöke - azt mondta az egyeztetés után: beszéltek a párt és kampányfinanszírozás tarthatatlanságáról, valamint új munkahelyek létesítéséről. Szerinte ami ma kormányprogram címén történik, az a száznapos program következménye, illetve annak a módosítása. A Bajnai-kormány programja felér egy bocsánatkéréssel - jegyezte meg.

Bajnai Gordon korábban valamennyi ellenzéki pártot egyeztetésre hívta, azonban ezt kizárólag az MDF fogadta el, a Fidesz visszautasította, hogy leüljön a kormányfővel.

Nézze meg az egyeztetés után tartott tájékoztatót: