Népszabadság: Saját alkalmazottja perli be a Providentet

Vágólapra másolva!
A cégvezetés nyomására olyan embereknek is adtak magas kamatozású hitelt a Provident munkatársai, akikről tudták, hogy nem képesek törleszteni a részeteket - mondta a Népszabdságnak a gyorshitelt folyósító cég egyik alkalmazottja. A férfi az eljárás miatt pert indít saját munkaadója ellen.
Vágólapra másolva!

Pert indít munkáltatója ellen a Provident Zrt. egyik alkalmazottja, aki szerint a cég területi képviselőinek a menedzsment nyomására kellett kockázatos hiteleket kihelyezniük - írta a pénteki Népszabadság. A lapnak névtelenül nyilatkozó férfi - aki csoportvezetőként az alá tartozó területi képviselőkön keresztül több mint ezer ügyféllel áll kapcsolatban - azt állítja: a menedzsment nyomására, a vezetők tudtával olyan ügyfelek számára is nyújtottak kölcsönöket, akiknek az életkörülményei, jövedelmi viszonyai eleve lehetetlenné tették, hogy a tartozásaikat törleszthessék.

Mikola Gergely, a Provident Zrt. szóvivője a lapnak tagadta, hogy a társaság vezetői a szerződéskötések számának növelése érdekében nyomást gyakoroltak volna az alkalmazottakra. Ezt szerinte az is bizonyítja, hogy a munkatársaik nem a hitelkihelyezések, hanem a pénzbegyűjtés alapján kapják a prémiumot.

A lap arra is kitér, hogy az úgynevezett Antiprovident Akciócsoport - amelyet a gyorshitelező céggel szemben fellépő magánszemélyek hoztak létre - a közelmúltban koncentrált támadást indított a Provident ellen. Mali Zoltán, a baranyai Drávapiski polgármestere, az Antiprovident egyik meghatározó képviselője a lapnak azt mondta: Békés megyében összeállt az a több mint kétszáz fős pertársaság, amely hamarosan polgári pert indít a Provident ellen, hogy a bíróságtól - feltűnő értékaránytalanságra hivatkozva - az élő szerződések felbontását kérje.